Hoe ik je straks nog stress bestendiger kan maken met The Iceman Method

Geplaatst op 7 juni 2021
Al jarenlang volg ik de "Iceman", de man die 2 uur in ijs kan vertoeven zonder vriesschade aan ledematen op te lopen en zonder dat zijn organen er mee stoppen. Hoe is dat mogelijk? Deze vraag boeide me al jaren.
 
Zijn naam is Wim Hof, een Nederlander. Wereldwijd bekend omdat hij extreme dingen kan en doet. Wim traint zijn lichaam en geest in de harde natuur tijdens extreme en koude omstandigheden. Hij krijgt internationale bekendheid door ongekende prestaties die vooral te maken hebben met kou en al snel volgde zijn bijnaam "The Iceman".
 

Interessant? Ontvang de gratis Ligtkrant in je mailbox


Inmiddels heeft Wim 20 wereldrecords op zijn naam staan, waaronder het langste ijsbad, het beklimmen van besneeuwde bergtoppen slechts gekleed in een korte broek, rennen van marathons rond de poolcirkel en nog veel meer.  
 
Wim heeft altijd gezegd dat hij zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden en zijn immuunsysteem kan versterken, waardoor hij deze extremen kan doen. Volgens de medische wetenschap is het autonome zenuwstelsel niet te beïnvloeden. Dus men geloofde hem niet. Volgens Wim werd er dan ook wat lacherig en cynisch over zijn uitspraken gedaan.
 
En nu is het wetenschappelijk bewijs daar. Er zijn onderzoeken gedaan naar de effecten en toepasbaarheid van zijn methode in diverse gerenommeerde wetenschappelijke instituten, waaronder de Radboud Universiteit Nijmegen. Onderzoeken wezen uit dat mensen die getraind waren in deze methodiek, meer weerstand hadden tegen kou en ziekte. Ook was het energieniveau sterk verhoogd.
 
"Wat ik kan, kan iedereen", is het uitgangspunt van Wim Hof. Hij ontwikkelde zijn Wim Hof Methode en traint op dit moment enorm veel mensen. "Dit is mijn missie", zegt hij.
 
Wat zijn de drie componenten in de Wim Hof Methode:
  1. Een speciale ademhaling. 
    Het doel is om het lichaam van een hoog zuurstofgehalte te voorzien, waardoor er meer energie vrijgemaakt wordt. Dit door heel diep in te ademen, ongeforceerd uit te ademen en tussentijds gecontroleerde stops in te bouwen. Door de manier van ademhaling heb je invloed op chemische en fysische processen in je lichaam. 
     
  2. Het trainen van een mindset.
    Om je doelen te bereiken heb je een sterke mindset nodig. Door training, concentratie, focus en ademhalingsoefeningen ben je in staat om actief je stresshormonen in het lichaam te beïnvloeden, waardoor je doorzettingsvermogen toeneemt. 
     
  3. Graduele blootstelling aan koude. 
    Kou is volgens Wim een onmisbare kracht voor het beïnvloeden van het autonome zenuwstelsel en het bijbehorende immuunsysteem. Door blootstelling aan kou worden de fysiologische effecten versterkt. 
 
Wim: "Simpel gezegd helpen blootstellingen aan kou en de ademhalingsoefeningen om je lichaam in conditie te brengen, wat nodig is om je autonome zenuwstelsel te bereiken en kou te weerstaan. Een sterke mindset zorgt voor concentratie en doorzettingsvermogen. Mijn methode is niet alleen heel effectief om meer energie te krijgen, je ervaart meer genot, welbevinden en geluk door toename van dopamine".
 
Wim en ik streven beiden naar het sterker maken van mensen door een duurzame en blijvende innerlijke kracht, door de weerbaarheid en gezondheid te vergroten, zodat mensen zich fit en energiek voelen. We hebben dezelfde doelstelling in ons werk. We maken mensen weerbaarder in het leven en werk.?

Je fysiek en mentaal sterk en beter voelen, maakt je leven lichter en positiever. En dus stress bestendiger! 
De Wim Hof Methode is dus een mooie aanvulling op mijn werk.
 
Daarom ga ik de instructeursopleiding volgen, zodat ik jou nog meer kan leren rondom stress- en burn-outpreventie. Naast mijn jarenlange yogaervaring, mijn medische basiskennis en mijn kennis van oosterse geneeskunde vind ik dit een mooie, eenvoudige en praktische methode met snel en veel resultaat.  
 

Ik heb de effecten van zijn methode al mogen ervaren.
Geweldig!

 

Leuk als je een reactie geeft onder dit artikel.

 

© www.ligtpunt.nl | Nell van de Ligt. Alle rechten voorbehouden. Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website. Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar mijn site opneemt.