Deze pagina is voor ambitieuze leergierige leidinggevenden, die willen voorkomen dat medewerkers uitvallen door stress en burn-out. Een tweedaagse training voor leidinggevenden, zodat verzuim op de afdeling daadwerkelijk vermindert. 

 

Verzuim door stress uit het arbeidsproces

Hoe je greep houdt op ziekteverzuim,
omdat je als leidinggevende weet hoe en wanneer je tijdig kunt ingrijpen.

 

Ben jij een leidinggevende die:

…wakker ligt, omdat er een té hoog ziekteverzuim is binnen je afdeling en je acties om dat te voorkomen lijken geen effect te hebben? Je voelt je onmachtig en je vraagt je af wat de oorzaken zijn. Heb jij überhaupt invloed op het ziekteverzuim en hoe dan?

….ziet dat een medewerker het werk niet meer aan kan, maar je weet niet wat je kunt doen om uitval te voorkomen? Je hebt het gevoel dat je je medewerkers die stress ervaren te weinig adequaat kan begeleiden. Je voelt je onhandig, omdat je hierover niets hebt geleerd tijdens je studie.

….ziet hoe een gestreste medewerker het hele team beïnvloedt maar je twijfelt over de juiste interventie? Je wilt immers niet te veel schade berokkenen dan er nu al dreigt te ontstaan. De sfeer in het team daalt. Wat moet je zeggen en hoe? Stel je voor dat de medewerker definitief gaat uitvallen, boos wordt of zegt het gedrag niet te herkennen. Hoe herken je het moment dat (rigoureus) ingrijpen noodzakelijk is?

…..ziet dat resultaten negatief beïnvloed worden door een medewerker met problemen thuis. Maar wat zeg je over zo'n niet-werkgerelateerde situatie? Waar liggen de grenzen?  Stress door problemen thuis, niet lekker in hun vel zitten, onderlinge vetes, te hoge werkdruk, te hoog of te laag niveau van het geleverde werk… Je baalt van de tijd die het je kost dit te herstellen en dat je ‘eigen’ werk blijft liggen. Hoe pak je dit aan?

…..twijfelt of je contact moet houden met de medewerker nu hij/zij burn-out thuis zit. De medewerker wil rust en afstand, dus wat wordt er dan van jou verwacht? Wat is trouwens ‘werkgerelateerde’ stress en wat is privé? Is de grens voor jou ook zo onduidelijk?

 

 

Echt, ik ken het probleem!

en ik kan je daar bij helpen. 

 

Ik ben jarenlang manager geweest. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe het is om in een spanningsveld te zitten van aan de ene kant je eigen werk en anderzijds het continu bezig zijn met problemen van medewerkers. Daarbij was ik als manager niet geschoold in het omgaan met stress- en burn-outsituaties. 

Nadat ik zelf burn-out geraakte, ben ik op onderzoek uitgegaan naar wat stress- en burn-out nu precies inhouden. Het is een sluipend proces, dat je zelf vaak niet in de gaten hebt. Je gunt het niemand en kost onze maatschappij handen vol geld.

Ik heb de studie Analytische Psychologie gedaan en me gespecialiseerd in ziekteverzuim en de burn-outproblematiek. Nu ken ik de oorzaken, achtergronden en symptomen en nog belangrijker: nu weet ik hoe je stress en burn-out kunt voorkomen. En ik weet hoe je zelf en als manager/organisatie vat krijgt op ziekteverzuim.

Nu combineer ik mijn managerservaring met mijn kennis over psychologie en burn-out. Mijn managementervaring maakt dat ik bekend ben met het bedrijfsleven en werkgerelateerde problemen.  Door mijn kennis als analytisch psycholoog van  pathologie kan ik goed inschatten welke beperkingen,  maar ook welke mogelijkheden psychische klachten geven.  En doordat ik zelf ook een burn-out gehad, weet ik wat er nodig is, waar ik over praat en wat ik doe. Door deze brede kennis van de drie terreinen werk ik snel en effectief  aan preventie, behandeling en re-integratie bij mentaal verzuim en geef ik altijd een terugkoppeling en adviezen aan werkgevers.

Ik startte in  2006 mijn bedrijf Ligtpunt.nl met als doel:
1: medewerkers te begeleiden die burn-out dreigen te geraken of geraakt zijn.
2: managerstrainen die willen voorkomen dat medewerkers uitvallen door stress en burn-out
3: mentale weerbaarheidstrainingen aan medewerkers en teams, zodat verzuim voorkomen wordt.

Ik ontwikkelde een overzichtelijk stappenplan om managers te leren ziekteverzuim door stress en burn-out te voorkomen. Managers leren hiermee vroegtijdig oorzaken en symptomen van stress en burn-out te herkennen en adequaat te handelen, zodat de medewerker niet uitvalt of sneller herstelt. Het stappenplan blijkt een succes te zijn en is eenvoudig te leren.

 

Leer de stappen waarmee je greep houdt op ziekteverzuim,
 tijdens deze workshop. 

 

Met deelname aan de 'Greep op ziekteverzuim' workshop bereik je dat: 

…Je hebt kennis van oorzaken en achtergronden van mentaal verzuim, waardoor je tijdig kunt ingrijpen. Je hebt kennis van het persoonlijke aandeel van de medewerker en van de organisatiefactoren, die bijdragen aan stress- en burn-outsituaties. Hierdoor kun je signaleren, toetsen en preventief handelen. Je weet wanneer risico’s ontstaan en hoe en wanneer je kunt ingrijpen.  

….je weet hoe je verzuim op de afdeling verlaagt door tijdig ingrijpen. Je weet waar je invloed op hebt en hoever die gaat binnen je werk. Je weet waar je verantwoordelijkheid begint en ophoudt.

…Je hebt kennis van goede communicatietechnieken en vaardigheden. Je weet hoe je een goed en open gesprek voert, hoe je de juiste interventies doet en hoe je de onderlinge communicatie versterkt.

… je weet hoe en wanneer je adequaat interventies doet, waardoor je uitval van medewerkers kunt voorkomen. Je begeleidt medewerkers en voelt je daar zeker in. Je weet hoe en wanneer je ingrijpt.Je kent de do's en de don’ts

….je weet hoe je een zieke medewerker begeleidt op het werk of bij uitval, ongeacht privé- of werkgerelateerde problematiek. Je weet wanneer je doorverwijst of wanneer je moet ingrijpen. Je weet hoe en welke stappen je kunt ondernemen.

...Je weet hoe je preventief beleid inbed op de afdeling. Wil je preventief werken dan is het belangrijk om beleid in te voeren rondom preventie. Je krijgt tips en handvatten, waarmee je de volgende dag al aan de slag kan gaan.   

 

En nog meer:

 

Tijdens deze workshopkrijg je achtergrondinformatie,
een handige checklist en een concreet stappenplan, 
waarmee je de volgende dag al direct mee aan de slag kunt.
 

 

Wat levert deze dag je concreet op:  

 

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen aan de workshop, minimaal 4. Er is dus veel ruimte voor persoonlijk aandacht en individuele vragen. Je gaat dan ook met duidelijke en concrete handvatten voor jezelf naar huis. 
Dus schrijf je tijdig in!

 

BONUS

Je krijgt een telefonische coaching van een half uur vóór de workshop, zodat je je vragen voor het seminar duidelijk en scherp krijgt.  Op deze manier weet je ook zeker dat dit seminar antwoord zal geven op je individuele vragen en dat jij met oplossingen én met een concreet stappenplan naar huis gaat. Deze extra telefonische coaching kun je zelf inplannen, dus wanneer het jou het beste uitkomt, in mijn agenda via een link die je van me krijgt. 

 

Naast deze workshop en bonus bied ik je ook nog het volgende aan:

Een gratis telefonische training met mp3-opname. Als je je hebt opgegeven vóór 5 juni, kun je meedoen aan een teletraining exclusief voor deelnemers van de workshop 'Greep op ziekteverzuim'. In deze training,  die plaatsvindt op 8 september 2016 om 16.00 uur, krijg je kort informatie en kleine opdrachtjes, zodat je goed voorbereid het dagseminar kunt beginnen. Binnen 3 dagen ontvang je een link waarmee de mp3 van de teletraining kunt downloaden, zodat je optimaal rendement haalt uit de teletraining en de workshop.

En een telecoaching van 1/2 uur na de workshop. Bij opgave vóór 5 juli 2016 krijg je een telefonische coachingsessie gratis. Deze vindt plaats twee weken na de workshop op 6 oktober 2016. Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen, de puntjes op de i zetten over wat je geleerd hebt of een casus voorleggen. 

 

Waar, wanneer en wat zijn de kosten?

Deze tweedaagse workshop 'Greep op ziekteverzuim' vindt plaats op 22 en 23 september 2016 van 9.30 tot 17.30 uur bij het Fletcher Parkhotel Val Monte, Oude Holleweg 5, 6572 AA te Berg en Dal (bij Nijmegen). Een prachtige, rustige locatie aan de rand van het bos, waar we rustig en geconcentreerd aan het werk kunnen. 
Er is voldoende parkeerruimte. Eventuele onvernachting is mogelijk, niet in de prijs inbegrepen.   

Jarenlange kennis en ervaring over ziekteverzuim door stress en burn-out heb ik gedistilleerd en teruggebracht tot de kern. Ik heb er een tweedaagse dag van gemaakt waarin je de noodzakelijke informatie voor managers krijgt én een overzichtelijk stappenplan om goed en adequaat te kunnen handelen. Ondanks de jarenlange investering die ik gedaan heb om me deze kennis eigen te maken, is de investering voor deze tweedaagse workshop, een telefonische training vooraf en een half uur coaching achteraf, nu slechts € 997,- exclusief BTW. Een goedverzorgd lunch,  koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen. 

 


 

Ja ik heb interesse en wil me inschrijven voor de workshop!

Ter voorkoming van spam, klik op het vakje hieronder