Wie ben ik?

Aangenaam, ik ben Nell van de Ligt, stress- en burn-outexpert. Onder de naam Ligtpunt, coach ik mensen die worstelen met stress- en/of burn-outklachten. Het is mijn doel om hoogopgeleide mensen te helpen hun persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk leven op een gezonde wijze gestalte te geven. Dankzij mijn intensieve begeleiding leer je vorm te geven aan een gelukkig en zinvol leven. Stress- en burn-outklachten zullen door deze aanpak geheel verdwijnen.


 

Jij staat centraal

Ik bied ondersteuning op het gebied van preventie en behandeling bij stress- en burn-outklachten, maar ook bij het re-ïntegratieproces. Dit doe ik voor particulieren, maar ook zakelijk via je werkgever. Op al deze momenten staan er 5 vragen centraal:

Bovenstaande vragen vormen de rode draad in elk van mijn diensten. Ze zullen je helpen een goede en stevige balans in je leven te vinden, zodat stress- en burn-outklachten verdwijnen. Echter, elke burn-outsituatie is uniek en ik kijk graag samen met jou welke van mijn diensten het meest passend is.
 

Mijn eigen burn-outervaring

Kennis hebben van een burn-out is absoluut niet hetzelfde als een burn-out doorleven. Daar ben ik zelf maar al te goed achter gekomen. Ik heb een behoorlijk heftige burn-out gehad, waardoor ik jaren uit de roulatie ben geweest. Ik was totaal ‘opgebrand’, was tot niets in staat. Ik kende mezelf niet meer terug.

Deze periode van mijn burn-out was absoluut geen leuke tijd, maar achteraf gezien ben ik dankbaar voor deze ervaring. Ik heb ontzettend veel geleerd over mijzelf en wat ik wilde van het leven. Hierdoor ben ik zelfbewuster, sterker en heb ik meer zelfvertrouwen dan ooit. Ik durf zelfs zover te gaan om mijn burn-out een cadeau te noemen... Ik ben gelukkiger dan ooit. En ik durf met zekerheid te zeggen: ik word nooit meer burn-out!
 

Mijn ervaring werd mijn werk, bleek mijn passie

Uiteindelijk heeft de burn-out geleid tot het ontdekken van mijn grote passie: mensen helpen om weerbaarder te worden en hun leven goed vorm te geven. Zo begeleid ik in naam van Ligtpunt mensen met stress- en burn-outklachten om ze sterk, weerbaar en zelfverzekerd te maken.

Om meer theoretische kennis te krijgen over dit ingewikkelde en gevoelige onderwerp heb ik Analytische Psychologie gestudeerd, met als specialisatie de stress-en burn-outproblematiek. Aangevuld met een trainers- en coachopleiding ben ik verder gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van mensen. In mijn werk combineer ik mijn eigen burn-outervaring, de theoretische kennis als analytische psycholoog en mijn jarenlange praktijkervaring als manager in de gezondheidszorg en coach.
 

Stressklachten willen je iets zeggen

Veel mensen kampen met stressklachten. Stressklachten zijn signalen die zeggen dat het anders moet. Je moet ze leren begrijpen en dat is niet altijd gemakkelijk. Dit vraagt onderzoek, zelfkennis en oefening. Mijn professionele hulp biedt jou de mogelijkheid om efficiënt aan het werk te gaan en de juiste weg te vinden om snel resultaat te krijgen.

Een burn-out is een ingrijpende levensles.
Veel mensen blijven na het herstellen van een burn-out worstelen in hun leven. Ze vinden het moeilijk om zich staande te houden. Een burn-out moet je niet zien als een tijdelijke ziekte, maar als een waardevolle levensles. Een leerzame periode waar je sterker uit kan komen en die je manier van leven voorgoed kan veranderen.

Als je na een burn-out nog steeds klachten ervaart, heb je onvoldoende geleerd tijdens je herstel. Een goede, diepgaande begeleiding is vaak nodig om volledig te herstellen van een burn-out. Je zult merken dat je je dan beter en sterker voelt dan voor de burn-out.

Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied, ben ik in staat jou op een succesvolle en duurzame manier uit een stress of burn-out te helpen. Mijn aanpak, geplaatst in de context van de persoon, is bewezen succesvol. Dit blijkt uit de vele positieve reacties en reviews. Ik ben betrokken en zet mij volledig in om jouw doel te bereiken: opnieuw rust vinden en leren genieten van je werk en je leven.
 

Bevlogen, ondernemend en altijd in beweging

In mijn leven en in mijn werk staan persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. Het is mijn doel om samen met jou, via diepgaand zelfonderzoek en met handzame tools verandering te bewerkstelligen naar een leven waarin jij gelukkig bent en optimaal kunt functioneren. Naar goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierbij streef ik naar concrete resultaten.

Ligtpunt bestaat nu 12 jaar. En in al die tijd blijf ik bijscholen. Ik volg de nieuwste ontwikkeling rondom stress- en burn-outproblematiek en train mijzelf vanuit verschillende invalshoeken. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf maar ook jou. Want zo kan ik je nog meer en beter begeleiden. 

Ik krijg vaak te horen dat mijn klanten mijn brede achtergrond, uitgebreide theoretische kennis en jarenlange praktijkervaring waarderen. Lees hieronder enkele reviews waarin mijn klanten hun ervaringen beschrijven.

 

Klik hier voor een overzicht van de opleidingen die ik heb gedaan.