Onder de motorkap gekeken

Ik was overspannen. Ik had behoorlijke hartklachten gehad van de stress! Ik vroeg me af hoe ik dit stuk aan kon pakken. Bij Nell heb ik onder de motorkap gekeken en dat heeft me veel inzichten over mezelf gebracht. Ik ken nu mijn valkuilen, dat is een behoorlijke winst. Ik heb geleerd mijn leven zelf te sturen en te kiezen. Het gaat prima nu. Ik heb mijn doel bereikt en kan verder zelf aan de slag. Voor het traject geef ik je een 8!

G.H., 28jr, Wetenschapper TNO (Driebergen)
 

Deze pagina is voor mensen die gestrest zijn, burn-out dreigen te raken of geraakt zijn.
Alleen voor mensen die een persoonlijke aanpak willen én een duurzame oplossing zoeken. 
Voor mensen die weer willen leven in plaats van overleven. 


Individuele coachingstrajecten

Rust, weer genieten van het leven en ontspannen werken.  

Slagingspercentage bedraagt 98% en geen terugvalrisico!!

 

Herken je één of meer van de volgende aspecten, dan ben je hier op het goede adres.

 • Je hebt last van slapeloosheid. Ben je elke ochtend rond 4 uur wakker of kun je niet inslapen? En gaat er dan vanalles door je hoofd, waardoor het niet lukt je te ontspannen. 
   
 • Het blijft maar malen in je hoofd en het lukt je niet om dat te stoppen. En daarbij haal je jezelf continu onderuit. Je voelt je minderwaardig, nutteloos en je blijft maar piekeren.
   
 • Je ziet op tegen de dag, soms voel je zelfs paniek. Je moet jezelf uit bed praten, want eigenlijk zou je zo graag blijven liggen. Als je aan werk denkt krijg je het benauwd, omdat je niet weet hoe je alles geregeld moet krijgen. Maar je gaat, want je wilt niet toegeven aan dat gevoel.
   
 • Je merkt dat  je sterke stemmingswisselingen hebt. Je kunt enorm zwaar zijn en  je dan weer oké voelen. Het is zo vermoeiend. Je hebt ook een kort lontje en je zou wensen dat iedereen je met rust zou laten. 
   
 • Je bent moe, hangt 's avonds uitgeteld op de bank. Je hebt last van vage lichamelijke klachten zoals duizeligheid, moeheid, gespannenheid en je bent steeds vaker ziek. Je lijf werkt je tegen, alles kost steeds meer moeite. Je sleept je vooruit, telt de dagen en weken want je verlangt naar vakantie en rust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik weet hoe het is om stress- of burn-outklachten te ervaren. 
En ik kan je helpen, om jezelf weer terug te krijgen!

 

Dag, ik ben Nell van de Ligt.  
Niet alleen deskundig op het gebied van stress-en burn-out als analytisch therapeut en coach. Ik heb jarenlang zelf geworsteld met een burn-out! 
Ik werkte als manager in de gezondheidszorg. Door de hoge werkdruk, bezuiningen, fusies en constante verandering van het bedrijf was er veel verzuim door stress- en burn-outklachten in de hele organisatie. Ik voelde veel onmacht in deze stresssituaties. In 2002 werd ik "overvallen" door een zware burn-out, waardoor ik jarenlang thuis zat. Totaal leeg en uitgeblust. Het was een lange zoektocht naar volledig herstel en naar het herwinnen van zelfvertrouwen.
Maar nu zeg ik: gelukkig, want ik heb er heel veel van geleerd. Dat had ik niet willen missen.  
Meer weten? Klik hier

 

 

Ik pak jouw problematiek tot in de kern aan.
Bij mij is er geen terugvalrisico.

Ik vind het belangrijk dat je van een burn-out of dreigende burn-out leert en dat je volledig “geneest”.
Zodat je niet terugvalt én zodat je weer op hetzelfde niveau kunt werken.
 

 Ja ik wil een gesprek!

 

Hoe zou het zijn als je weer enthousiast en met plezier naar je werk gaat? 

Zou het geen opluchting zijn als:

 • je weer kunt slapen en helder kunt denken.

 • uitgerust wakker wordt en kunt doorslapen.

 • je hoofd stil is en het piekeren stopt.

 • je jezelf niet steeds naar beneden haalt.

 • je jezelf goed genoeg vind en jezelf geluk gunt.

 • ”nee” durft te zeggen en grenzen durft te stellen op een rustige en respectvolle manier.

 • de dag met vertrouwen tegemoet ziet en geen paniek voelt.

 • met plezier naar je werk gaat.

 • de stemmingswisselingen weg zijn.

 • je ruimte hebt voor anderen en voor jezelf.

 • er geen lichamelijke klachten meer zijn.

 • en als je weer energiek bent en gewoon lekker in je vel zit.

 • dat er balans is tussen werk en privé.

 • en dat je niet bang hoeft te zijn, dat je terugvalt.

Voel je goed bij alles wat je doet!

 

Wil je weer enthousiast en energiek kunnen werken?

Met mijn individuele leertraject bereik je het volgende: 

Het verhaal van Ton

Al minstens een jaar lang, liep ik behoorlijk gestrest rond op het werk.  Ik liet regelmatig steken vallen en verloor steeds meer het overzicht en de controle over mijn werk. Ik liep gewoon achter de feiten aan.  Ik wist verdorie niet hoe ik er een oplossing voor moest vinden.

Dit alles kostte me heel veel slapeloze nachten en elke ochtend opnieuw, zag ik dan ook enorm tegen het werk op. Ik had hoofdpijn, last van duizeligheden en ik viel steeds vaker uit tegen mensen. De relatie met mijn partner en kinderen leed er onder. Ik schaamde me echt over  mezelf, maar ik was doodmoe en op. 

Mijn baas zag dit allemaal gebeuren. Op een gegeven moment had ik een gesprek met hem over dat het zo niet meer door kon gaan. Ik had mezelf niet meer in de hand en mijn werk en de mensen leden er onder. Hij stuurde mij naar huis.

Zodoende ben ik bij Nell terecht gekomen voor  burn-outbegeleiding.
En dat heeft me heel veel opgeleverd. Mijn leven is in 6 maanden ontzettend veranderd. Ik ben weer mezelf, ik ben gelukkig en kan weer genieten van het leven.  De relatie met mijn vrouw en kinderen gaat zelfs beter dan ooit, want ik ben bewuster van dingen en communiceer beter.  En wat mijn mooiste verrassing was...ik heb zelfs promotie gemaakt binnen het bedrijf.  Het verwonderde mij, want ik had gedacht dat mijn burn-outervaring een belemmering zou zijn. Maar mijn baas waardeerde juist mijn inzet en mijn sterkte om de problematiek tot de kern aan te pakken. Hij zag dat ik in een 6 maanden sterker en zelfverzekerder was geworden.  
Nou, Nell dat had ik zonder jou nooit voor elkaar gekregen. 

T. K. (Utrecht) 46 jr
Van leidinggevende naar beleidsadviseur bij een overheidsinstelling.

 

Waaruit bestaan de verschillende individuele leertrajecten?

De leertrajecten zijn intensieve coachingstrajecten waarin elk individu, een op maat gemaakte route doorloopt. Ik kies voor een persoonlijke, duurzame en grondige aanpak, omdat ik het belangrijk vind dat je van deze situatie leert. Dat betekent dat je blijvend leert bewust en effectief met stres om te gaan, zodat men niet terugvalt én dat je weer op hetzelfde niveau kan werken. Dat vraagt een verandering van je levenstijl.
Ieder mens is uniek en heeft een andere achtergrond. Hoewel er algemene leerpunten zijn die voor iedereen gelden, is het leerproces voor iedereen anders en wordt het traject dus op maat aangeboden.
Ik heb verschillende leer-werktrajecten samengesteld, afhankelijk van de fase (LINK) waarin je je bevindt. Tijdens het intakegesprek bekijken we samen welk traject het meest geschikt is. 

In alle trajecten bevinden zich deze onderdelen:

Deze onderdelen verschillen per begeleidingstraject:

 

Sommige mensen denken dat een online training niet persoonlijk is, maar dat is niet mijn ervaring. Ik werk al jaren persoonlijk en online en merk dat er weinig verschil is. Mijn klanten en ik zijn erg betrokken bij het proces. We bouwen een veilig, open, eerlijk en warm contact op. Dat hoor ik ook terug van mijn klanten. 

Ik wil nooit meer anders dan via online, want dat bespaart me reiskosten en veel reistijd. Ik zit veilig thuis in mijn eigen omgeving. Ik ervaar warme betrokkenheid én we hebben een intensief contact. Dat niet iedereen dat zo doet? 
En Nell, ik wil je bedanken voor de doorleefde begeleiding, dat net ietsje meer. ..de oprechte betrokkenheid.


Nico (53 jaar directeur)

 

En voor ieder leertraject geldt deze aanbieding:

Naast dit alles heb ik een aantal extra onderdelen, de zogenaamde bonussen, samengesteld om alle trajecten nog completer te maken, zodat je nog meer uit de begeleiding haalt. 

Bonus 1: CD voedingsadviezen bij stress en burn-out

Ga je deze grondige aanpak aan, dan krijg je nog een MP3 met informatie over voeding bij vermoeidheid. Het immuunsysteem wordt door langdurige stress aangetast en je weerstand neemt af. Veel mensen met burn-outklachten hebben spijsverteringsproblemen, last van hun darmen of eetstoornissen. Hoe kun je je lichaam helpen te herstellen? Welke voeding is belangrijk in deze tijd? Wat geeft energie en welke voeding kun je beter niet gebruiken? Deze mp3 is tot stand gekomen in samenwerking met een voedingsdeskundige.

Bonus 2: Een video met ontspannings- en ademhalingsoefeningen  

Als je lange tijd onder hoge spanning leeft, gaat je lichaam in een overlevingsstand. Je bent continu alert omdat je lichaam denkt dat er gevaar is. Je spieren zijn gespannen, de stresshormonen gieren door je lijf, je ademhaling is sneller en hoog. Soms heb je zelfs last van hyperventilatie. Het is dus zaak om je lichaam tot rust te brengen en uit deze overlevingsstand te komen. In deze video krijg je technieken om je spieren te ontspannen en je ademhaling te reguleren. Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met een deskundige op het gebied van lichaamsbewustzijn. 

Bonus 3: CD over yogaoefeningen bij stress en burn-outklachten en Mp3's met verschillende mindfulloefeningen. 
Bewegen is niet alleen gezond, bewegen ontsoant en ontstrest het lichaam ook. Je raakt niet alleen veel spanning kwijt, je krijgt ook rust in je hoofd. Tijdens de begeleiding kijken we samen welke bewegingsvorm bij jouw past, zodat je spierspanning afneemt en je een vorm vindt om spanning te ontladen. Deze yoga-cd vertelt je veel over wat stress en burn-out met je lichaam en ademhaling doet, geeft je praktische tips en tools.
Daarnaast beschik ik over vele mindfulloefeningen (Mp3's) die je helpen rust te vinden. Dit alles kun je thuis oefenen, wanneer je maar wilt.   

 

En bij ieder traject ontvangt je daarnaast kosteloos een handige mooie ringband waarin je alle opdrachten, checklisten en informatie kunt opbergen, zodat je alles bij elkaar houdt.


 

 Ja ik wil een gesprek!


Voor de werkgever: 

Een zieke medewerker (modaal inkomen) kost je bedrijf op jaarbasis € 72.000. Jan Modaal verdient op jaarbasis in 2016 € 36.000. Dat € 2700 per maand. Een zieke werknemer kost tot 1,5 a 2 x het bruto maandsalaris. Met een modaal inkomen is dat € 6000 per maand. De kosten voor een burn-out coachingstraject zijn lager minder dan de kosten van een werknemer die een maand ziek En ik garandeer, iedereen komt uit een burn-out. Het slagingspercentage van Ligtpunt is 98%.
Bespaar dus veel geld met het coachingspakket. Zorg dat je medewerker een persoonlijk begeleidingstraject doorloopt, zodat de medewerker weer snel op de been is en zodat het werk er zo min mogelijk onder lijdt. 

Terugkoppeling en advies werkgever.
Als de werkgever dit traject bekostigd, kan de werkgever of de bedrijfsarts altijd contact opnemen als er vragen zijn omtrent de situatie, vooruitgang of re-integratie. Ik weet vanuit mijn jarenlange ervaring als manager, hoe belangrijk het is om betrokkenheid en overzicht te houden op de situatie en op de kosten en voel me daar medeverantwoordelijk voor. Uiteraard worden er geen persoonlijke zaken besproken, er vindt alleen een algemeen en zakelijk overleg plaats.

 

Testimonia

Er zijn vele mensen die dit traject doorlopen hebben en weer met plezier hun werk verrichten. Wat houd je dan tegen, om te investeren in gezondheid en geluk?

De coaching is nu voorlopig afgerond en misschien ben ik een beetje optimistisch, maar ik geloof niet dat ik nog snel in een burn-out terecht zal komen. Daar is door de coaching gewoon teveel voor veranderd in mijn leven. Als het me een jaar geleden was voorspeld, had ik het niet geloofd.

M. (Rotterdam), 48jr
Manager en adviseur

Ik was burn-out en enkele maanden uit de roulatie. Ik werd geleefd en was machteloos. Na de begeleiding heb ik weer greep, ben ik bewuster geworden. Ik heb eindelijk weer het gevoel mijn eigen leven te sturen en dat is heel lang niet zo geweest. Ik ben weer gelukkig.

E.K. (Nijmegen), 37jr
Arts

Mijn levensinstelling is veranderd. Ik zorg nu ook voor mezelf en niet alleen voor anderen. Ik zeg nee, stel grenzen. Ik ben veel evenwichtiger en  kan beter relativeren dan voorheen. En het kost me niet eens moeite.

Ann (Arnhem), 42jr
Medisch specialist

 

Alle leertrajecten zijn zorgvuldig samengestelde pakketten afgestemd op wat jij nodig hebt. 
Het zijn fantastische, uitgebalanceerde pakketten met complete ondersteuning op alle fronten in je leven.  
Naast de sessies met mij krijg je informatie en oefeningen ter ondersteuning van je fysieke, geestelijke en emotionele gesteldheid op dit moment. 
Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, handvatten en tips om je geest en lichaam tot rust te brengen.
We overleggen samen wat er voor jou nodig is en welke oefeningen bij je passen. 

 

De investering

De investering varieert en is afhankelijk van wat je precies nodig hebt en waar je zit in het proces van het verloop van stress naar burn-out. Zo kan de begeleiding varieren van 6 weken tot 6 maanden. 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende trajecten

Eventueel wil ik samen met jou de situatie bekijken en inschatten wat er nodig is om weer goed en gelukkig te kunnen leven. Aan het eind van het gesprek kan ik je dus vertellen wat de investering voor jou of je werkgever zal zijn.  
Vul hieronder het inschrijfvakje in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.  
 Ja ik heb interesse en wil een informatief gesprek!

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Ter voorkoming van spam, klik op het vakje hieronder

 

Het is echt mogelijk om blijvend uit je burn-out te komen en niet terug te vallen. Heb je nog vragen of wil je nog meer weten, neem contact op.

 

Hartelijke groet
Nell van de Ligt

P.s. Nogmaals: mijn slagingspercentage bedraagt 98 % en er is geen terugvalrisico. 
       En ik geef je intensieve persoonlijke begeleiding, waar je altijd, de rest van je leven profijt van hebt. Dit overkomt je nooit meer.