Dé training om jouw medewerkers
sterk en stressbestendig te maken.

Minder ziekteverzuim, geen langdurige uitval,
betere bedrijfsresultaten

2017 Wordt nog gepland.  

 

Herken je een of meerdere van onderstaande situaties?

Je staat hier niet alleen in. Er zijn vele managers die worstelen met deze problemen en hierdoor zelf in een spanningsveld komen. Niet vreemd hoor, want je kunt niet weten of bedingen hoe een medewerker met veranderingen op het werk om gaat of hoe de medewerker tegenslagen overwint. Je kunt niet bepalen hoe je medewerker met stresssituaties omgaat. En je hebt als manager niet in de hand hoe sterk en weerbaar een medewerker is.

Jij als manager moet dealen met deze problemen en valkuilen van medewerkers en proberen het beste uit de medewerker te halen. En daarbij wil je natuurlijk ook  je targets halen. Dat alles is niet altijd makkelijk. Dit probleem kan dan voor behoorlijk wat spanning zorgen in jouw werk en leven.

 

En dan heb ik hier nu de training voor je medewerkers:

 

Stevig staan
in een stressvolle baan”

Een tweedaagse training om jouw medewerkers sterk te maken,
zodat ze zich staande kunnen houden in een stressvolle situaties en niet verzuimen. 

Schrijf je in voor deze workshop!

 

Even kort mezelf voorstellen.
Ik was jarenlang manager en heb ook lang geworsteld met dit probleem en ben er zelfs burn-out van geraakt. Maar goed, ik heb er heel veel van geleerd EN het is de aanzet geweest tot het werk wat ik nu doe.
De ‘ burn-outgebeurtenis’ maakte dat ik geïnteresseerd raakte in wat aanleidingen, oorzaken en achtergronden van stress en burn-out zijn. Ik volgde de opleiding analytisch psychotherapie en studeerde af op de stress- en burn-outproblematiek.
En het resultaat: ik weet nu hoe het anders kan!
Ik combineer mijn managementervaring, mijn burn-outervaring en mijn kennis van analytische psychologie. 
Ik weet nu wat je als manager kunt doen om verzuim te verlagen en te voorkomen.
Dus startte ik in 2007 mijn eigen bedrijf Ligtpunt.nl met als doel managers te trainen hoe verzuim te voorkomen, medewerkers te versterken en medewerkers met een (dreigende) burn-out geheel te genezen. En dat doe ik met veel succes. Klik hier om meer te lezen. 

 

 Het kan echt anders!

Verzuim kun je verlagen door medewerkers sterker te maken zodat motivatie, inzet en werkplezier toenemen en uitval door stress en burn-out voorkomen wordt.

 

Zou het niet heerlijk zijn als:

je smorgens geen ziekmeldingen hebt en iedereen aanwezig is. De sfeer op de afdeling is goed en ontspannen. De onderlinge samenwerking verloopt uitstekend. Er wordt hard gewerkt en er wordt ook veel gelachen samen. Je medewerkers nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen taken en leveren de prestaties in de tijd die je van ze verwacht. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en draagt zorg voor het eigen aandeel. Je medewerkers zijn communicatief vaardig en communiceren goed en duidelijk met jou en met elkaar. Ze werken samen en helpen elkaar indien nodig.
Je medewerkers zijn zelfbewust, staan open en staan mentaal en emotioneel stevig in hun schoenen. Ze kunnen goed omgaan met werkdruk. Mogelijke stresssituaties worden gestructureerd en adequaat aangepakt, iedereen die kan springt bij.
Het werk is inhoudelijk op orde. De verzuimkosten op je afdeling zijn laag en bedrijfsresultaten uitstekend.

 

Als je medewerkers deze cursus hebben gevolgd, dan is er:

Resultaten voor jou als manager:

 • Minder ziekmeldingen

 • Minder verzuimkosten

 • Een betere sfeer

 • Meer rust

 • Leuker werken

 • Betere communicatie

 • Goede onderlinge samenwerking

 • Een goed werkklimaat

 • Minder politieagent spelen

 • Minder sociaal werker zijn

 • Betere bedrijfsresultaten

 • Meer tijd en meer energie voor jou

Resultaten voor jouw werknemer:

 • Een betrouwbare medewerker

 • Meldt zich minder vaak ziek

 • Vindt het werk leuk en is gemotiveerd

 • Zet zich maximaal in en levert goede prestaties

 • Communiceert beter met jou en met collega's

 • Neemt verantwoordelijkheid voor eigen taken en functioneren

 • Komt afspraken na

 • Werkt samen en helpt collega's

 • Taken worden gedaan. Deadlines worden gehaald

 • Kan omgaan met werkdruk en stresssituaties

Schrijf je in voor deze workshop!

 

Voor wie is deze training?

 • Voor medewerkers die worstelen met werkdruk.

 • Medewerkers die stoeien met stresssituaties.

 • Medewerkers met emotionele, mentale of fysieke klachten hebben in verband met stress.

 • Of medewerkers die dreigen overwerkt te geraken en stressgevoelig zijn.

 • Hooggevoelige medewerkers, die snel te veel geprikkeld worden en er last van hebben. 

 • Medewerker die niet voldoende weerbaar zijn en zich moeilijk kunnen staande houden in hun baan. 

 • Maar ook voor medewerkers die zich bewust preventief willen trainen in persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.

De training is in kleine groepen, zodat er intensief en persoonlijk gewerkt kan worden. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht en individuele vragen. Er wordt zowel individueel als in groepen gewerkt.
Enkele thema's die aan bod komen in de training: eigen stressmanagement, vitaliteit, communicatie, verantwoordellijkheid nemen, zelfmanagement, assertiviteit, samenwerken en nog veel meer.

 

Maar ik bied meer dan de tweedaagse training:

Extra voor je medewerker: 

1 uur telefonische coaching.
-½ uur persoonlijke coaching vooraf, zodat je medewerker goed voorbereid het programma begint.
-½ uur persoonlijke coaching na de workshop, om de puntjes op de i te zetten.
Tijdens het 1e gesprek worden de persoonlijke leerdoelen doorgenomen en worden individuele vragen en de verwachtingen van de training besproken. Zo weet je zeker dat de training aansluit bij de behoefte van jou en van de organisatie. De medewerker begint goed voorbereid aan de training. Twee weken na de workshop worden de concrete resultaten van de training in een 2e gesprek nog eens doorgenomen met je medewerker. We bespreken eventuele knelpunten die je medewerker in de praktijk tegenkomt. De coaching kan via de telefoon of per skype gevoerd worden.

 

En vanzelfsprekend voor jou als manager:

Een begeleidingsgesprek van een half uur met jou over vragen die je hebt over stress en burn-out en die je helpen om nog beter om te kunnen gaan met stress in jouw team.
Je vraagt je misschien af, waarom jij als manager ook een gesprek aangeboden krijgt. Ik zal het je vertellen. Toen ik manager was, vond ik het erg  vervelend dat ik nooit iets terug hoorde over de inhoud van de training. De organisatie betaalt vaak de training en heeft vervolgens geen inzicht over de inhoud en waarde van de training. Dat mag je als manager nu wel verwachten.  

 

Waar en wanneer?

De tweedaagse training wordt gegeven op 29 en 30 juni 2016 van 9.30 uur tot 17.00  in het Fletcher Parkhotel Valmonte, Oude Holleweg 5, 6572 AA te Berg en Dal bij Nijmegen. En een goedverzorgde lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.
Berg en Dal heeft  een mooie omgeving, waar we rustig en geconcentreerd aan het werk kunnen. Er kan eventueel overnacht worden (kosten niet inbegrepen) en er is voldoende kosteloos parkeerruimte.  

 

De investering

De investering voor deze 2 dagen bedraagt € 797,- excl BTW.
Verzuim kost de werkgever 1,5 a 2 x het bruto-maandsalaris. Een medewerker met stress valt gemiddeld 26 dagen per jaar uit. Deze gemiddelde uitval kost een bedrijf dus gemiddeld, met een modaal inkomen, tussen de € 4500,- en € 6000,-  per jaar. En dan heb ik het nog niet over de gevolgen van de uitval op de afdeling voor de productiviteit, voor het team, voor de sfeer enzovoorts.
Bespaar de kosten en bespaar de afdeling onrust. Investeer in preventie.
Ik werk met kleine groepen, dus vol = vol. 

 


 

Ja ik heb interesse en wil me inschrijven voor de workshop!

Ter voorkoming van spam, klik op het vakje hieronder

 

 

Mocht je nog vragen hebben, zijn er onduidelijkheden of twijfels over de training, mail me dan info@ligtpunt.nl of bel 0614022339.

Hartelijke groet,
Nell van de Ligt

P.s. Komen er 3 medewerkers van jouw bedrijf, dan krijgt de 3e medewerker een korting.

P.s. Deze training kan ook in jouw team worden gegeven. Voor meer informatie, neem dan contact op.