Wat doet Ligtpunt?

Diepgaand onderzoek naar de oplossing die bij jou past

Ik laat je ontdekken waarom jij in stresssituaties geraakt of waarom jij burn-outklachten ervaart. Samen kijken we naar de reden waarom jij het overzicht en de greep op je leven bent kwijtgeraakt. Of waarom jij je moe, eenzaam of leeg voelt? Bovendien laat ik je zien waarom het je niet lukt om sterk en weerbaar te zijn in bepaalde situaties.

We gaan samen op zoek naar waar de obstakels zich bevinden en waar de onmacht ligt. We identificeren de angel die je gedragingen aanstuurt. Dat wil zeggen: zoeken naar het onderliggende (vaak onbewuste) mechanisme wat je drijft en tegelijkertijd een gevoel van onmacht bezorgt.

We kijken naar wat jouw leven zin geeft, wat jouw werk inhoud geeft en hoe we jouw persoonlijke wensen kunnen vertalen naar een gezonde relatie in je werk en privé? Als je deze antwoorden eenmaal kunt formuleren voor jezelf, dan worden alle vervolgstappen daarna veel gemakkelijker. Met deze ‘sleutel’ in handen bewerkstellig je grote veranderingen in je leven die je nodig hebt om gelukkig, gezond en evenwichtig te leven.

 

Duurzaam uit stress- en burn-outsituaties komen, zonder terugval

Van alle mensen die ik begeleid en coach, komt maar liefst 98 procent blijvend uit een burn-out. Het risico op terugval is dus minimaal. Ik kies namelijk voor een persoonlijke, duurzame en grondige aanpak, omdat ik het belangrijk acht dat JIJ van de situatie leert. Als jij stress- of burn-outklachten ervaart, moet jij vervolgens zelf leren om in toekomstige situaties bewust en effectief met stresssituaties om te gaan. Op deze manier zorg jij ervoor dat je niet terugvalt en dat je weer op hetzelfde niveau kunt gaan werken.
 

Jouw specifieke situatie bepaalt de aanpak

De aanpak die het past bij jouw situatie is afhankelijk van de obstakels die je tegen komt, je energieniveau en de klachten die je ervaart. Aan de hand hiervan zetten we een op maat gemaakt leertraject uit.

Ieder mens is uniek en heeft een andere achtergrond. Hoewel er algemene leerpunten zijn die voor iedereen gelden, is het leerproces voor iedereen anders en wordt het traject op een persoonlijke manier bepaald.

Ligtpunt biedt een verschillend dienstenpakket, zodat de dienst past bij de fase waarin jij je bevindt. Tijdens een strategiegesprek, bekijken we samen welke dienst voor jou het meest geschikt is.