Geen terugvalrisico en hoog slagingspercentage. 
98% van de mensen die Nell coacht komt blijvend uit een burn-out

 

Over Ligtpunt

 

In 2006 startte ik een eigen bedrijf ‘Ligtpunt’ met de volgende doelen:
1. mensen met stress- en burn-outklachten te coachen en te trainen, zodat ze nooit meer in deze situatie geraken. 
2. managers die uitval door stress en burn-out  willen voorkomen te trainen.
3. teams te trainen rondom het thema stress en burn-out. 
Ik ben ervarings- én kennisdeskundige op dit gebied. 

Met mijn bedrijf Ligtpunt coach ik hoogopgeleide mensen die worstelen met stress- en burn-outklachten om hun persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk leven (weer terug) op een stevig en gezonde wijze in te richten, zodat stress- of burn-outklachten verdwijnen en je sterk en weerbaar wordt. Ik begeleid je persoonlijk en intensief naar een gelukkig, zinvol en zelfbewust leven waarin je je talenten en wensen vorm geeft en stuurt.

De begeleiding kan via je werkgever of particulier. Ik help je op het gebied van preventie, behandeling bij stress- en burn-outklachten maar ook bij re-integratie. Daarbij kijk ik steeds opnieuw naar zowel naar je werkomgeving als naar je privéomgeving om (weer terug) een sterke balans in het leven te vinden.

 

Hoe ben ik tot dit werk gekomen?

Mijn eigen burn-outervaring

Nadat ik 13 jaar als manager in de gezondheidszorg werkte, raakte ik 'plotseling' burn-out. Ik heb dus aan den lijve ervaren wat een burn-out is. Echt waar, ik ben 3 jaar uit het werkproces geweest en op zoek naar hoe ik uit deze situatie kon komen. Ik weet dus hoe hulpeloos, angstig of ongelukkig je je kunt voelen en hoe je hier zo snel mogelijk uit wilt komen. En ik heb de weg zelf gezocht en gelopen naar volledig herstel. Om er zelfs sterker uit te komen.  Ik weet dus waar je het over hebt.

Hoe kon het zo ver komen?

Jarenlang volgde ik vele cursussen, trainingen en lichaamgerichte en cognitieve  therapieën in persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling en ademtechnieken. Ik studeerde 3 jaar Oosterse en 1 jaar Westerse geneeskunde, leerde massagetechnieken tot ontspanning, deed (en doe nog) zeer actief yoga en meditatie om gezond en in rust te leven. Ik wilde groeien en mezelf ontwikkelen. Daarnaast ik was me ook bewust van een aantal valkuilen die om aandacht vroegen. Valkuilen oftewel leerpunten zoals goed willen doen voor iedereen, waardoor ik mezelf te veel vergat. Teveel projecten op het werk leuk vinden dus ik riep te vaak ja, waardoor ik mezelf met te veel werk opzadelde. En ik had een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik mijn grenzen onvoldoende stelde en meer voor de ander zorgde dan voor mezelf.
Door al deze cursussen en trainingen wilde ik groeien in het leven, gezond en in rust leven. Op zoek naar een stevig balans en rust, maar ik kreeg een burn-out. Ik snapte niet hoe het zo ver kon komen.

Ik volgde de opleiding tot Analytisch Psycholoog, met specialisatie stress- en burn-outproblematiek

De burn-out was absoluut geen leuke tijd, maar wel leerzaam in die zin dat ik (na de heftigste tijd) wilde weten waardoor en hoe dit me kon overkomen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en raakte gefascineerd in het onderwerp stress en burn-out. Mijnnieuwsgierigheid was gewerkt dus ik studeerde Analytische Psychologie, volgde een trainers- en coachopleiding en specialiseerde mij in de stress- en burn-outproblematiek. Nu ken ik oorzaken, achtergronden en symptomen van stress en burn-out en nog belangrijker: nu weet ik hoe je stress en burn-out kunt voorkomen. Nu weet ik hoe je een burn-out overwint. Nu weet ik hoe je als manager/organisatie vat kunt krijgen op mentaal ziekteverzuim. Nu weet ik hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en je leven en je kwaliteit van leven kunt sturen en verbeteren. Hoe je gelukkig kunt zijn en blijven in het leven.  

Mijn werk, mijn passie

De burn-outervaring heeft me gebracht naar mijn grote passie: mijn werk en mijn bedrijf Ligtpunt. Ik startte mijn eigen bedrijf Ligtpunt en combineer mijn burn-outervaring, mijn psychologische kennis en mijn jarenlange ervaring als manager, trainer en coach in mijn bedrijf Ligtpunt met als doel: Mensen met stress- en burn-outklachten begeleiden naar sterke, weerbare en zelfverzekerde mensen.

Hobby's:

Sport: Met liefde en plezier doe ik al meer dan 30 jaar aan yoga en train ik jarenlang op de sportschool.
Muziek: Dan ben ik sinds 1 jaar begonnen met pianoles, heerlijk.
Natuur: En ik hou van buitenleven en in de natuur zijn; tuinieren en wandelen met de hondjes in het bos en langs het water..
Cultuur: Maar ik hou ook van cultuur. Film, theater, musea en reizen naar andere culturen. 

Ik ben enthousiast, ondernemend en ik hou van uitdaging en groei

Persoonlijk en professionele ontwikkeling en verandering, lichamelijke en geestelijk gezondheid, concrete resultaten en handzame tools zijn mijn persoonlijke en zakelijke speerpunten in leven en werk.  Ik blijf me steeds verder ontwikkelen en bijscholen. Ik volg de nieuwste ontwikkelingen rondom stress en burn-out en ik train me in de verschillende invalshoeken om mezelf en jou als mens te ontwikkelen.zen

Lees meer: